Weekmarkt met weer alléén etenswaren

Aalsmeer – Door de kabinetsmaatregelen is regionaal afgesproken om non-food kramen niet meer toe te staan op de markt. Hierdoor gaat de markt wel door maar alleen voor de kramen met etenswaren. Ook aanstaande dinsdag 7 april zijn de marktkooplui met kaas, noten, worst, groenten en fruit weer present op het Praamplein. Wethouder Economische Zaken Robert van Rijn: “Afgelopen week is de markt goed en veilig verlopen. Met deze maatregel kunnen we meer ruimte creëren voor spreiding van de marktkramen. Daarmee kan de markt ook veilig blijven en een bijdrage leveren in de vitale voedselketen.”

Weekmarkten worden gezien als een openlucht supermarkt die voorziet in eerste levensbehoeften van inwoners en bijdraagt aan de vermindering van druk op en drukte in de gewone supermarkten. Naast voorwaarden voor het verlenen van doorgang aan weekmarkten vanuit de veiligheidsregio, doet de gemeente een dringend beroep op bezoekers en ondernemers om zich aan de voorschriften te houden voor een veilige markt.

Ook gelden duidelijke hygiënemaatregelen voor marktondernemers en bezoekers. Dit ‘corona-protocol’ is conform de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De marktmeester en handhavers van de gemeente zien toe op naleving van deze regels. Bij niet voldoende afstand of groepsvorming vindt handhaving plaats en indien nodig sluiting.