Vuur en Licht op het Water: Druk en spectaculair!

Aalsmeer – Massaal was Aalsmeer en ruime omgeving uitgelopen voor Vuur en Licht op het Water zaterdagavond 7 september. Het spektakel begon met de verlichte botenshow waarvoor heel veel publiek zich langs de Aalsmeerderdijjk had genesteld. Ondanks het ietwat frisse weer was de animo onder de deelnemers groot en was er flink geklust om publiek te trakteren op mooie, verlichte boten.

Met kop en schouders stak de boot met hierop gebouwd een vrachtwagen met bloemen boven de deelnemers uit. Ook de roeiers met de verlichte spanen wekten bewondering bij het publiek en bij de jury. De makers van de vrachtwagen en de roeiers worden verzocht zich te melden bij de organisatie. Beiden hebben een prijs gewonnen.

Na de presentatie in de Ringvaart vaarde de stoet verlichte boten richting de watertoren om hier gezamenlijk te gaan genieten van de vuurwerkshow. Vanaf de kant waren alle verlichte boten een prachtig gezicht. Een heel mooi decor voor wat vanaf elf uur zou gaan plaatsvinden.

Vanaf even voor negen uur in de avond stroomde niet alleen het water nabij de watertoren vol, ook de Kudelstaartseweg was bijzonder goed gevuld met publiek van heinde en ver dat kwam genieten van het vuurwerk. De vliegtuigen vlogen van dichtbij over de Westeinder, ongeveer om de drie minuten, maar even voor elf uur was het luchtruim vrij en kon de organisatie gaan aftellen.

Van vijf naar één en het vuurwerkspektakel barstte los. Mooie sterren en bloemen kleurden de lucht, evenals licht ‘pijlen’ en de organisatie had een primeur: Vuurwerk in de vorm van een hart!

Halverwege de show een verrassing voor het publiek op de Loswal in Kudelstaart. Ook de bezoekers hier werden getrakteerd op vuurwerk van heel dichtbij. Het was zowel in Kudelstaart als Aalsmeer prachtig om te zien: Vuurwerk vanaf twee locaties.

Het publiek dat vlak naast de watertoren stond en de genodigden van Vuur en Licht kregen voor aanvang van de vuurwerkshow een aantal leuke op vuur gerichte presentaties te zien. Zo was er er een vuurspuwer en werd in de tent onder andere sponsor en trouwe fan John Celie betrokken bij een act van bal-kunstenaar Erik Borgman.

Zowel het publiek als de organisatie kijken terug op een prima verlopen evenement. Het afsluiten van de Hornmeer bracht rust voor de bewoners van deze wijk, de routes naar de drie parkeerterreinen waren goed aangegeven en om alles in goede banen te leiden en te houden stond verkeersregelaars klaar. Al met al een geweldig visitekaartje voor Aalsmeer, bloemendorp, en nu ook vuurwerkdorp, aan het water!

Foto’s: www.kicksfotos.nl