Viering Sint Maarten in Kudelstaart

Kudelstaart – Ook dit jaar wordt op zondag 11 november om 18.30 uur weer het feest van Sint Maarten gevierd in de RK-kerk Sint Jan Geboorte Kudelstaart. 

Alle kinderen worden van harte uitgenodigd om op deze avond met hun lampionnetje naar de kerk te komen. Het is geen kerkviering; Sint Maarten en de bedelaar komen zelf langs om het verhaal uit te beelden. Tussendoor zingt een koortje bekende Sint Maarten liedjes, die iedereen mee kan zingen. 

Vrijdag oefenen

Kinderen uit groep 1 en 2 die het leuk vinden om mee te zingen mogen vrijdagmiddag 9 november om 14.30 uur naar de kerk aan de Kudelstaartseweg komen om te oefenen.

Na het toneelstuk komt het Show-en Jachthoornkorps uit Kudelstaart om de kinderen in een optocht mee naar buiten te nemen, waar het vuurtje van Sint Maarten brandt. Carnavalsvereniging de Pretpeurders, die het feest mede organiseert, verzorgt ook dit jaar weer iets lekkers voor alle kinderen. Dit alles duurt ongeveer een half uurtje. 

Langs de deuren

Daarna kunnen de kinderen met hun lampionnetjes langs de deuren.

Om 18.15 uur gaan de deuren van de kerk open. Bij de ingang staan rode melkbussen voor een kleine financiële bijdrage om dit feest mogelijk te maken.