Twee masterclasses Stilleven Fotografie

Aalsmeer – Kunstschilder Cornelis le Mair is een autoriteit op het gebied van bloemstillevens. Hij werkt regelmatig samen met topfotograaf Ki Tan. Zaterdag 10 november geven zij samen een Masterclass Stilleven Fotografie in het Flower Art Museum.

De Eindhovense schilder Cornelis le Mair studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en vestigde zich in 1970 als zelfstandig kunstschilder. Hij noemt zijn stijl traditioneel-ambachtelijk en werkt in de traditie van de oude meesters, hoewel zijn werk voor de oplettende kijker beslist een eigen identiteit verraadt. Naast het schilderen van stillevens, portretten, figuren en een enkel landschap is hij in Nederland een van de specialisten op het gebied van het klassieke bloemstilleven.

De van origine Indonesische fotograaf Ki Lynn Tan studeerde af als ingenieur maar volgde zijn passie en werd fotograaf. Zijn experimentele stijl en bevlogenheid leveren altijd weer verrassende beelden op. Ook is hij een ervaren workshopdocent. Samen met Cornelis le Mair geeft hij sinds enkele jaren Masterclasses Klassiek Stilleven fotografie.  

Leren van grootmeesters

Beide kunstenaars nemen momenteel in het Flower Art Museum deel aan de tentoonstelling ‘Oude Meesters door jonge ogen’, over bloemstillevens van hedendaagse kunstenaars. In dit kader geven zij zaterdag 10 november twee Masterclasses Stilleven Fotografie in het museum. Tijdens de Masterclass laten zij zien hoe je een klassiek stilleven in een modern jasje steekt. Deelnemers krijgen tips over onder andere compositie, bloemgebruik en (foto)techniek en gaan ook zelf aan de slag. Na de workshop hebben zij meerdere prachtige afbeeldingen van bloemstillevens en een koffer vol inspiratie. Het is een unieke kans om te leren van twee grootmeesters op dit gebied.

Fotografen en schilders

De Masterclass is bedoeld voor fotografen van alle niveaus en met alle apparatuur (ook smartphone). Ook voor amateurschilders die zich willen bekwamen in het bloemstilleven is deze workshop de moeite waard. Er worden 10 november twee Masterclasses gegeven, op dit moment zijn in beide groepen nog plaatsen beschikbaar. De eerste is van 10.30 tot 13.00 uur en de tweede van 14.00 tot 16.30 uur. De kosten zijn 60 euro per persoon. Aanmelden kan via info@flowerartmuseum.nl en via 0297-364400.

Botanisch tekenen

Het Flower Art Museum organiseert dit najaar diverse workshops. De eerste is aanstaande zondag 28 oktober, wanneer de workshop botanisch tekenen plaatsvindt. Deze staat onder leiding van kunstdocent Annefie van Itterzon. Ook hiervoor is aanmelden nog mogelijk. Kijk voor meer info en de andere workshops van dit najaar op: www.flowerartmuseum.nl.