Trek buslijn 172 door naar Leimuiden

Aalsmeer – Hij heeft inmiddels al 144 handtekeningen, maar Tim Sekac hoopt dat meerdere mensen zijn petitie gaan ondertekenen. De petitie gaat over het openbaar vervoer. Er is vanuit Kudelstaart geen rechtstreekse verbinding meer met Leimuiden. “Verbeter het OV in Kudelstaart, door de rechtstreekse busverbinding met Leimuiden terug te halen”, zo stelt de initiatiefnemer. De tekst van de petitie luidt:

Bewoners van Aalsmeer, Kudelstaart, Leimuiden en anderen constateren:

  • Het dorp Kudelstaart in de gemeente Aalsmeer heeft maar 1 busverbinding met Amsterdam CS
  • die zou onverwijld moeten worden doorgetrokken naar Leimuiden, zodat Kudelstaart, meer en betere OV verbinding heeft.
  • Want: stel je woont in Kudelstaart of Aalsmeer, je hebt geen auto maar bent afhankelijk van het OV, en je moet bijvoorbeeld richting Leimuiden. Dan moet je de hele Westeinderplassen omreizen via Aalsmeer Hortensiaplein en Schiphol of Hoofddorp. Dat is 1 tot 1,5 uur reizen met OV voor een stadje dat zo dichtbij is en vroeger wel een rechtstreekse busverbinding 171/172 had.

Bij Connexxion wordt met de petitie het verzoek ingediend om de huidige buslijn 172 vanaf de eindhalte Bilderdammerweg nog 5 kilometer door te laten rijden. Over de Ambachtsheerweg, Herenweg langs de Westeinderplassen naar het centrum van Leimuiden, halte Burgemeester Bakhuizenlaan. Daar heb je dan bijvoorbeeld aansluiting op de bus richting Leiden. En: Overweeg op de Herenweg ook twee extra bushaltes: Kempers Watersport en WG van der Jagt en zonen BV zodat die mensen aan de Herenweg ook een bushalte dichterbij hun huis hebben.

 Mee eens? Onderteken dan de petitie: Trek buslijn 172 Amsterdam CS – Kudelstaart door naar Leimuiden …