Topprestatie Daniël Giacon op WK schermen

Aalsmeer – Daniël Giacon van Scherm Centrum Amsterdam bereikte als enige floretschermer van de Nederlandse herenselectie het hoofdtoernooi van het WK schermen in Boedapest. De pas 18-jarige schermer uit Aalsmeer werd eerder dit jaar 14e op het WK voor Junioren (U20) en behaalde onlangs de 16e plaats op het EK.

Daniël maakte een goede start in de voorronde en plaatste zich als 30e voor het hoofdtoernooi met de beste 64 schermers.

Op de finaledag op zaterdag nam de Aalsmeerder het in de eerste partij op tegen de Brit Ben Peggs. Daniël kwam al snel op een kleine voorsprong en wist deze uit te bouwen tot 15-8 winst.

Daarna volgde de partij bij de beste 32 schermers. Daniël trof de regerend Olympisch kampioen Daniele Garozzo (26) uit Italië. De eerste manche wist Daniël aardig bij de Italiaan in de buurt te blijven, maar daarna moest hij zijn meerdere erkennen in de nummer 3 van de wereld. Daniël verloor 6-15 en bereikte uiteindelijk de 27e plaats op dit WK.

Het is voor het eerst sinds jaren dat een Nederlandse floretschermer de top 32 op een WK heeft bereikt. Op maandag zal Daniël ook nog aan het teamevent deelnemen. Meer informatie op www.danielgiacon.nl.

Foto: A. Bizzi.