Heart for Children: ‘Het dak kan er op’

Aalsmeer – Net zoals in grote delen van de wereld waart ook in Oeganda het coronavirus rond. Het land is voor een groot deel in lock down. In de hoofdstad Kampala is een avondklok ingesteld en de scholen zijn nog steeds gesloten.

Dit is voor de school Kimbilio in Tororo, die door de Stichting Heart for Children wordt gefinancierd, een regelrechte ramp. De weeskinderen, die daar scholing krijgen, kunnen nu niet klaar gestoomd worden voor de examens. Dat valt iedereen heel erg zwaar, zeker de kinderen. Gelukkig kunnen de salarissen van de onderwijzers nog steeds opgebracht worden dankzij sponsoring. Dit betekent dat er veel gezinnen toch te eten hebben.

De bouw van de school kan wel doorgaan. Op dit moment wordt een slaapgebouw voor de grote jongens gebouwd. Helaas kunnen er vanwege de coronabeperkingen op dit moment geen grote sponsoracties ondernomen worden, maar gelukkig heeft de Stichting Heart for Children van een bedrijf in Aalsmeer het mooie bericht gekregen dat ze 3.000 euro heeft gedoneerd om het dak op de school te gaan plaatsen.

Er is ook een subsidie aanvraag naar Ontwikkelings Samenwerking Aalsmeer (de OSA) gegaan. Het zou geweldig zijn als deze aanvraag ook gehonoreerd wordt. Dit geeft het team in Oeganda veel moed. Alle sponsors in Aalsmeer worden bij deze hartelijk dank! Kijk voor meer informatie op www.heart4children.org.