Sport- en cultuurfestival: Groots en gevarieerd!

Aalsmeer – Het sport- en cultuurfestival afgelopen zondag 21 april in en rond sportcomplex De Waterlelie mag een groot succes genoemd worden. Het weer werkte mee, weliswaar een koud windje maar de zon liet zich warm zien en dat mag gezien de voorgaande regenachtige dagen een supermazzeltje genoemd worden. Maar het grootste succes was natuurlijk het gevarieerde aanbod en het vele publiek dat nieuwsgierig een kijkje kwam nemen.

Divers aanbod

De bezoekers werden getrakteerd op het uitgebreide en diverse verenigingsleven dat Aalsmeer rijk is zowel qua sport als op het gebied van culturele en creatieve uitingen en, ook heel belangrijk, er is aanbod voor alle leeftijden, voor jong en oud en voor durfals en denkers. Meer dan veertig sport- en cultuur-aanbieders uit Aalsmeer en omgeving lieten vol enthousiasme hun talenten en passies zien.

Kijken, luisteren en doen

Het was niet alleen kijken en luisteren, ook doen stond op het programma. De bezoekers was aangeraden om sport- en zwemkleding mee te nemen en dit bleek niet tegen dovemansoren gemeld te zijn. Menigeen liet zich overhalen om een activiteit uit te proberen, van suppen, zeilen, hockey en rolstoeldansen tot tekenen, schilderen, theater en zingen.

Spectaculaire openingsact

Spectaculair was ook de opening, er was groots uitgepakt ter ere van twee jubileums, 50 jaar zwembad De Waterlelie en tien jaar Cultuurpunt Aalsmeer. De openingsact bracht cultuur en sport samen. Een groep synchroon-zwemmers bracht een wervelende show en aan het einde van de act werd een schaar opgedoken van de bodem van het zwembad en overhandigd aan kinderburgemeester Vera Keessen. Samen met de wethouders Willem Kikkert en Bart Kabout knipte zij het openingslint door en verklaarde het sport- en cultuurfestival officieel voor gestart.

De actie- en promotiedag kon beginnen en gezien de vrolijke gezichten bij zowel alle vrijwilligers als de bezoekers tijdens de activiteiten en de verschillende optredens kan deze tweede editie honderd procent geslaagd genoemd worden. Vast en zeker dat een groot aantal aanwezigen een nieuwe sportieve en/of culturele passie gevonden heeft. Het festival werd georganiseerd door de Gemeente, team Sportservice, ESA, Cultuurpunt en Participe. Met foto’s van www.kicksfotos.nl nog even nagenieten of ideeën opdoen…