Sem en Joshua vangen reuze meerval

Aalsmeer – Dinsdagavond 2 juli zat heel Nederland voor de buis te genieten van de voetbalwedstrijd Nederland tegen Roemenië. Hierdoor was het zeer rustig op straat en zeker ook op en aan het water. Reden genoeg voor Sem en Joshua een poging te wagen om eindelijk eens een grote meerval te vangen. Op internet vonden ze een goede plek aan de Ringvaart op de Leimuiderdijk. Als aas werden kippenlevertjes, dauwwormen en boilies (voerbolletjes) meegenomen. Zorgvuldig werd met de belly boot de hengellijn met aas naar de overkant van de Ringvaart tegen de rietkragen gelegd. De verklikkers werden aangezet en het wachten begon. 

Tijd om opa Gerard te bellen en te vragen of hij even kwam kijken. Daar zei opa geen nee tegen. Hij vertelde aan Sem en Joshua dat de meervallen pas tegen donker en wat later op de avond zouden gaan bijten. En ja hoor, om half twaalf kwam de eerste aanbeet en enige tijd later lag er een meerval van 143 centimeter op de kant. Niet gek voor hun eerste meerval. Na een uur werd de tweede meerval gevangen. Iets kleiner, maar wel boven de meter.

En weer een uurtje later meldde zich een derde exemplaar. Een heel gevecht volgde, waarbij de meerval constant door de slip heen gierde. Toen hij zich eindelijk liet zien dachten Sem, Joshua en opa Gerard dat er een krokodil aan de lijn zat. Eindelijk op de kant bleek de meerval liefst 155 centimeter groot te zijn. Wat een monster. Wat een grote bek. En wat een feest! Gauw zijn Sem en Joshua met de reuze meerval op de foto gegaan en daarna is ie weer snel terug in het water gezet. Sem en Joshua hebben een topavond beleefd en ook opa Gerard laat weten het leuk gevonden te hebben om eens mee te maken.

Foto: Sem en Joshua met de reuze meerval van 155 centimeter. Foto’s: aangeleverd