Schoonmaakactie SPIE op Westeinder

Aalsmeer – SPIE start het jaar weer met een nuttige actie. Iedereen met een beetje gevoel voor de schoonheid van de natuur moet zich wel eens schamen voor het afval wat er op veel plaatsen te zien is. Nederland lijkt wel een land in ontwikkeling op een aantal plaatsen. Als je wandelt, vaart of rijdt raap dan elke keer iets op dat daar niet hoort, het geeft je naast beweging ook voldoening en een bijdrage aan een schonere wereld.

SPIE organiseert zaterdag 11 maart de jaarlijkse schoonmaakactie op de Westeinder met steun van NL Doet. Elk jaar wordt er weer veel gevonden en opgeruimd. Met vele handen verzet je een boel. SPIE zoekt naast vrijwilligers ook meer boten. Een vlet, praam of werkschip, want de boot moet tegen een stootje kunnen en vies kunnen worden. Er zijn nu nog circa vier weken om binnen je kennissen en vrienden een boot te vinden die voorzien van een bemanning (twee à drie personen) en ook nog enkele vrijwilligers mee kan nemen om iedereen een leuke dag en veel voldoening te geven.

Op de site van Spie kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor de schoonmaakactie op de Poel: www.pramenrace.nl. Hopelijk nemen 11 maart veel inwoners (met boten) deel. Samen aan de slag voor een afvalvrij plassengebied in de gemeente.

Foto: De opbrengst in 2016.