Schitterend concert A.C.O.V. in Open Hofkerk

Aalsmeer – Zondag 25 november gaf de Aalsmeerse Christelijke Oratorium Vereniging een concert in de Open Hof Kerk met de uitvoering van de Messe Solennelle van Charles Gounod en het meer bekende Requiem van Gabriel Fauré.

Twee muziekstukken die door de componisten zijn geschreven voor kerkelijk gebruik passend in de katholieke viering van het Frankrijk uit die dagen. De voorzitter, Annet de Jong, opende het concert met een heldere toelichting hierover, waardoor al meteen ‘de toon’ werd gezet voor een indrukwekkend concert, waar de teksten muzikaal prachtig en waardig werden weergegeven.

Solisten

Het koor volgde zelfverzekerd de duidelijke leiding van de dirigent, Danny Nooteboom, die vakkundig en beheerst aan gaf wat hij van zijn zangers verwachtte. Een mooie en evenwichtige weergave van de beide composities met een fraaie en transparante koorklank. Als solisten completeerden de sopraan Elise van Es, tenor Milan Faas en de bas Christiaan Peters het geheel. Drie vaklieden die hun kunnen op excellente wijze ten gehore brachten en de beide composities afmaakten.

Accuraat en kleurrijk

Meestal worden de beide composities gezongen met de begeleiding van een (volledig) orkest. Hier was gekozen voor de begeleiding van het orgel. Dat het orgel van de Open Hof Kerk hier uitermate voor geschikt is liet de organist Sander van den Houten op meesterlijke wijze horen. Accuraat, kleurrijk en ondersteunend.

Een prachtig en indrukwekkend concert, waarmee de 129 jarige A.C.O.V een Aalsmeerse koortraditie met succes voortzet. Een reden voor hen die er niet waren om volgend jaar de uitvoering van het oratorium ‘Elias’ van Felix Mendelssohn Bartholdy op 4 oktober 2019 wel bij te gaan wonen.            Theo Valk 

Foto: www.kicksfotos.nl