Schermer Daniël verslaat op EK wereldkampioen

Aalsmeer – Floretschermer Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam (SCA) heeft vandaag, maandag 17 juni, zijn debuut gemaakt op het EK schermen in Düsseldorf. Bij Europese Kampioenschappen wordt geen gebruik gemaakt van vrijstellingen en moet iedereen meedoen aan de pouleronde.

Daniël had een zware poule met onder andere oud wereldkampioenen Cassara uit Italië en de Rus Zherebchenko. De Aalsmeerder  won drie partijen, waaronder van Zherebchenko, en verloor er twee. Daarmee stond hij op de 28e plaats voor de eliminatieronde.

De eerste eliminatie op Tableau 64 werd ruimschoots gewonnen van de Oostenrijker Ettelt (15-7). Daarna volgde een partij tegen viervoudig Wereldkampioen Peter Joppich. Daniël ging vol gas de partij in en wist een flinke voorsprong op te bouwen, maar Joppich met al zijn ervaring kwam toch nog flink terug. Uiteindelijk wist Daniël de partij met 15-10 te winnen.

Om bij de beste acht schermers van Europa te komen, schermde Daniël tegen de Tsjech Choupenitch die momenteel 19e van de wereld staat. De Tsjech was met 15-8 te sterk. Daniël behaalde uiteindelijk een mooie 15e plaats (van 78 deelnemers).

Daniël wil zich blijven ontwikkelen en zoekt sponsors om hem daarbij te helpen. Op www.danielgiacon.nl meer informatie over de succesvolle floretschermer uit Aalsmeer.