Schermen: Daniël Giacon verslaat nr. 16 van de wereld

Aalsmeer – In Dubai vindt momenteel het Nad Al Sheba Sports Tournament plaats. Een groot sportevenement tijdens de Ramadan met veel verschillende disciplines. Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam (SCA) liet het NK schermen voor equipes in Nederland aan zich voorbijgaan om in Dubai mee te doen op het onderdeel Floretschermen. 

De voorronde op zaterdag kwam de Aalsmeerse schermer zonder veel moeite door en op maandagavond stond hij in de finale tegenover de Egyptenaar Alaaeldin Abouelkassem. Abouelkassem won zilver op de Olympische Spelen van Londen en staat momenteel 16e op de wereldranglijst.

Het werd een bloedstollende partij waarbij de Egyptenaar halverwege een behoorlijke voorsprong opbouwde. Daniël kwam echter sterk terug en bij een stand van 13-13 was de tijd van 3 x 3 minuten om. Degene die dan als eerste een punt maakt heeft gewonnen. Daniël was scherp en zette met een mooie aanval de partij op zijn naam. 

Daniël is nog steeds op zoek naar sponsors, zodat hij zich kan blijven ontwikkelen en zich op toernooien in het buitenland kan meten met de top. Interesse? Op www.danielgiacon.nl staat alle informatie.