Rotary clubs helpen Tiflo op NLdoet

Aalsmeer – Afgelopen zaterdag 10 maart hebben twee Rotary clubs (RC AMU – Aalsmeer Mijdrecht Uithoorn en RC Mijdrecht) zich ingezet voor NLdoetDe beide Rotary clubs gaan aan het einde van dit seizoen (juni 2018) fuseren om met een sterkere basis mooie acties op te zetten. Enerzijds om geld op te halen, maar zeker ook acties om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Dit jaar hebben de Rotary clubs Scouting Tiflo Aalsmeer ondersteund. Scouting Tiflo heeft circa 130 kinderen die wekelijks door enthousiaste Aalsmeerders  begeleid worden. Ze beheren naast een aantal ruimtes in de kerk aan de Stommeerweg ook diverse boten en een eiland.

Er waren voldoende uitdagingen. De steiger moest vernieuwd worden, de blokhut moest geschuurd en geverfd worden. Daarnaast moesten zeker 100 beton-grint-tegels verwijderd worden. En, heel veel grote boomwortels moesten weggehakt worden om een egaal gebied te creëren ronden de nieuwe vuurpit. Want de vuurcirkel is toch wel heel belangrijk voor de scoutingclub.

Al met al hebben alle deelnemers een fantastische dag gehad. Mooi weer, een enthousiaste Scoutingclub en blije Rotary leden die hard gewerkt hebben.