Project Kunstploeg: Klein, maar verrassend

Aalsmeer – Het jongste project van De Kunstploeg voor de Kunstroute belooft iets verrassends te worden. Het gaat zeker niet zo’n groot community kunstwerk opleveren als in andere jaren, maar kwalitatief gezien komt het wel goed met Panorama Aalsmeer. Er doen ongeveer 50 deelnemers mee met hele diverse en verrassende bijdragen. Zij vertellen in woord en beeld over welke plek in Aalsmeer hun persoonlijke favoriet is. Natuurlijk is er nog ruimte om mee te doen.

Tijdens de Kunstroute in het derde weekend van september worden de bijdragen samen geëxposeerd in dat Panorama Aalsmeer. Die expositie is in de oude romantische boomgaard aan de Uiterweg, al jaren het thuishonk van de Kunstploeg. Waar het om gaat is dat deelnemers eerst een paar regels schrijven over die ene plek en er vervolgens een tekening, schilderij, fotocollage of borduurwerk bij maken. Het eindproduct moet wel in de A4 lijst passen die elke deelnemer van De Kunstploeg meekrijgt.

Het mag over van alles gaan. Dat ene hoekje in de tuin, de boom waar de eerste kus is gegeven, dat kruispunt met dat ongeluk, varen, die ene brug, een levendige winkelstraat, het graf van opa, weerspiegeling op het water, dat ene eiland, een kunstwerk of dat ene bankje aan het water. Het mag over vroeger en het kan over nu gaan, zolang het maar persoonlijk is over die ene mooiste plek. 

Ode aan verborgen Aalsmeer

Een ode aan het verborgen Aalsmeer, dat is wat De Kunstploeg wil maken met het Panorama. Het project borduurt hiermee voort op de succesvolle Kinderkunstroute over mooiste plekken in het centrum van Aalsmeer.

Lijstje ophalen. Zoals gezegd er is nog ruimte om mee te doen. Deelname kost net als in andere jaren 10 euro per persoon en natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om met een groep een workshop te volgen in het atelier. Elke deelnemer krijgt hiervoor een A4 lijstje dat wel even moet worden opgehaald bij het atelier aan de Uiterweg 185 Wel eerst even mailen of bellen: DeKunstploeg@xs4all.nl of 06-12096497.