Prestigieuze bridgeprijs voor Sam en Romano

Amstelland – De Aalsmeerder Sam Spaargaren en zijn collega Romano de Bock  van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep hebben een bijzondere onderscheiding gekregen van de Nederlandse Bridgebond. Zij kregen uit handen van de voorzitter van de Nederlandse Bridgebond, Koos Vrieze de Hunebedtrofee uitgereikt in het sportcentrum Papendal

Deze zeer prestigieuze prijs wordt vanaf 1967 uitgereikt aan mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de Nederlandse bridgebond. Er staan dan ook bekende namen in het rijtje, zoals Berry Westra en Chris Niemeier . 

Sinds 2013 geven Sam en Romano op hun school het talentvak bridge. Het Herbert Vissers College uit Nieuw-Vennep is daarmee de eerste middelbare school waar bridge, als volwaardig keuzevak compleet met beoordeling en vermelding op het rapport, op het lesrooster staat. 

De Nederlandse Bridgebond heeft als speerpunt voor 2019 om bridge te promoten op middelbare scholen. De heren de Bock en Spaargaren tonen al vijf jaar aan dat bridge populair kan zijn onder middelbare scholieren. Ondanks andere talentvakken zoals sport en lifestyle, podiumkunst, business, science ,beeldende kunst en gamedesign  zijn er veel leerlingen die toch kiezen voor bridge. Op het Herbert Vissers College lopen  ongeveer 150 leerlingen rond die kunnen bridgen en ruim 800 leerlingen die hebben kennisgemaakt met het minibridge. Als andere middelbare scholen het voorbeeld gaan volgen van het Herbert Vissers College dan zal het snel gedaan zijn met de vergrijzing van de bridgesport en zal de gemiddelde leeftijd snel naar beneden gaan.