Getuigen gezocht van overval op geldwagen

Getuigen gezocht van overval op geldwagen

Aalsmeer – Maandag 12 november rond om half drie in de middag heeft een man geprobeerd een geldwagen bij de ING-bank aan de Van Cleeffkade te overvallen. Het geldtransport stond geparkeerd naast de gevel van de bank op de Gedempte Sloot. De verdachte wurmde zich tussen de gevel van de bank en de geldwagen en dacht toegang tot het voertuig te krijgen.

Door kordaat optreden van de geldlopers is de overval mislukt. De twee hebben direct de deuren dicht getrokken. Er is geen geld buit gemaakt. De verdachte is er vervolgens snel te voet vandoor gegaan.

De politie heeft een Burgernet-bericht uitgegeven, zodat inwoners kunnen uitkijken naar de verdachte. Ook is direct een grootschalig onderzoek gestart in de omgeving. Agenten kregen hierbij hulp van een speurhond. Ook de helikopter is ingezet. De heeft lange tijd boven het Centrum gecirceld.

De verdachte is vooralsnog niet aangehouden en nog voortvluchtig. Het betreft een man van ongeveer 1.80 meter lang, hij droeg een bril en heeft een normaal postuur. De overvaller was gekleed in een zwarte jas met capuchon en had een rugzak om. Niet bekend is of de man in het bezit is van een (vuur)wapen.

Het onderzoek is in volle gang. De politie heeft al een aantal getuigen gehoord, maar hoopt nog meer informatie van bewoners die iets gezien hebben te vergaren. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Wie anoniem wenst te blijven, kan contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto: VTFF