Poëzievaart: Liefde voor water en watertoren

Aalsmeer – Een bijzonder tochtje op de Westeinderplassen vond woensdagavond 19 juni plaats: de Poëzievaart. Twintig dichters uit Aalsmeer en omgeving hadden zich aangemeld voor dit ludieke evenement waarop natuur en poëzie naadloos in elkaar overliepen. Marjan van Houwelingen – zelf een van de dichters – zette de koers uit door het Westeinderplassengebied en vertelde over de seringen- en Ilexteelt. Dorpsdichter Marcel Harting overzag vanaf de voorplecht van de boot – in het dagelijks leven een boot van Westeinderrondvaart – de heren en dames die allen een mooi gedichtje hadden meegenomen en dit op het water voordroegen.

Niet geheel verrassend dichtte bijna iedereen de Westeinderplassen lof toe, werd de Watertoren de liefde verklaard en het prachtige eilandengebied in de plas geroemd om zijn prachtige natuur. Een enkele dichter koos voor een andere invalshoek op het thema ‘water’, bezong de maan of haalde mooie herinneringen op aan vroeger. Het leverde een zeer divers palet aan gedichten op. Een blauwe lucht op de achtergrond en een heerlijk zonnetje maakten de avond compleet. Geen zuchtje wind en in de verte een paar zeiltjes: hoe poëtisch wil je het hebben?

De avond, georganiseerd door KCA, werd afgesloten met een drankje in het Oude Raadhuis. Er gingen al stemmen op om volgend jaar weer een Poëzievaart te houden maar eerst op de agenda staat de Gedichtentuin, tijdens de eerste drie weekenden in september.

Foto: KCA.