Plein naast Praamplein tijdelijk dicht

Aalsmeer – Veel coronamaatregelen worden in Aalsmeer goed opgevolgd, maar het lukt niet overal om goed afstand te houden. Een voorbeeld hiervan is de kleine parkeerplaats naast het Praamplein tegenover de Albert Heijn supermarkt.

Zeker met mooi weer en in de weekenden staan er teveel mensen op korte afstand van elkaar op deze parkeerplek. Naast mensen die hier hun auto parkeren, loopt hier ook winkelend publiek die winkelkarretjes wegzetten, bewoners die gebruik maken van de ondergrondse afvalcontainers én publiek van bootjes vanaf de passantensteigers bij elkaar in een klein gebied.

Om dit tegen te gaan heeft de gemeente besloten om deze kleine parkeerplaats tijdelijk af te sluiten voor (parkerende) motorvoertuigen. De sluiting is vandaag, vrijdag 26 juni, ingegaan en duurt tot 1 september.

Overigens best een meevallertje voor Albert Heijn. De supermarkt gaat verbouwen en dan is het toch handig om een (leeg) pleintje nabij te hebben om spullen op te slaan… Aanstaande zaterdag 27 juni is de laatste verkoopdag en de metamorfose duurt tot 8 juli.

Containers op de parkeerplaats tegenover Albert Heijn.