Ontwerpwedstrijd voor rotonde Zwarteweg

Aalsmeer – Vandaag, vrijdag 26 juni, om 12.00 uur hebben de bestuurders van de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn en Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland het startsein gegeven voor de werkzaamheden van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoer Aalsmeer Schiphol Zuid). Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dit digitaal met een video.

Aalsmeerse inrichting

Als starthandeling worden de inwoners van Aalsmeer online betrokken middels een ontwerpwedstrijd voor het middenstuk van de nieuwe rotonde Zwarteweg. Het is de bedoeling dat het middenstuk van de rotonde een Aalsmeerse inrichting en uitstraling krijgt die past bij het bloemenimago van Aalsmeer. Voor het ontwerpidee is 25.000 euro beschikbaar. Ideeën kunnen geplaatst worden op de website participatie.aalsmeer.nl.

Eind juli in gebruik

Aannemer Dura Vermeer begint met haar werk op zaterdagochtend 4 juli bij de Zwarteweg. Als alles volgens planning verloopt, wordt de rotonde eind juli al in gebruik genomen. De eerste van de totaal zes rotondes die bij de kruisingen in Aalsmeer aangelegd gaan worden. De busbaan is in mei 2021 gereed. Het hele project van de nieuwe HOV-verbinding (regionaal busnetwerk) zal eind 2021 klaar zijn.

Tweebaansweg

Naast de busbaan wordt de N196 in Haarlemmermeer, Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer.

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden emailen naar hovasz@noord-holland.nl. Informatie is te vinden op de website en facebookpagina van HOVASZ.