Nieuw zwembad kost 21 tot 30 miljoen

Aalsmeer – De nieuwbouw van zwembad De Waterlelie gaat tussen de 21 en 30 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit de presentatie die het onderzoeksbureau Drijver & Partners dinsdagavond 18 juni aan de gemeenteraad heeft gegeven. Tijdens de raadsvergadering over de kadernota op 4 juli beslist de gemeenteraad over het reserveren van een budget voor het nieuwe zwembad.

Tijdens de nieuwbouw kan het zwembad open blijven. De nieuwbouw van het zwembad kan in alle scenario’s plaatsvinden op het huidige terrein.

 “Er is een mooi inpassingsplan gemaakt waardoor het zwembad open kan blijven tijdens de nieuwbouw”, zegt wethouder Bart Kabout. “Het nieuwe zwembad kan worden gerealiseerd op het huidige terrein en er is in alle scenario’s een mooi resultaat mogelijk als het budget door de gemeenteraad wordt vastgesteld.”

Drie scenario’s

In de bijpraatsessie door het bureau Drijver & Partners kwamen drie scenario’s voorbij die variëren van alleen banenzwemmen tot recreatieve uitbreiding. De scenario’s variëren in kosten van 21 tot 30 miljoen euro. Aan het eind van het jaar hakt de gemeenteraad een knoop door over het uit te voeren scenario en het bijbehorende budget.