Marcel Klein kampioen Micro Magic zeilen

Aalsmeer – Met bijzonder weinig wind is het afgelopen weekend het nationaal kampioenschap in de Micro Magic klasse verzeild. Dat gaf wedstrijdleider Jan Willem Alberts de nodige actie om de zeilers leuke races aan te bieden, maar met een fractie meer wind op zondag kon iedereen toch voldaan terugzien op 18 races.

Marcel Klein uit Groningen, dit seizoen toch al op snelheid, wist er het beste raad mee. Hij noteerde met zijn Ned 780 zelfs 7 eerste plaatsen en werd met slechts 43 punten de nieuwe kampioen. De Aalsmeerder Klaas Spaargaren voer een sterke serie met onder meer 7 tweede plaatsen en werd met 59 punten fraai tweede voor Tjakko Keizer uit Leidschendam met 64 punten.

De serie werd verzeild vanaf de haven van Watersport Vereniging Aalsmeer, waar dankzij een grote dekschuit van Ron de Rijk steeds een goede baan met indewinds kruisrak kon worden uitgezet. De Micro Magic is een radio controlled zeilbootje van slechts 53 centimeter lengte, waarmee je vanaf de kant met enige routine behendig het spelletje met wind en rivalen kunt aangaan. Ga voor alle informatie en foto’s naar www. Micro Magic.nl