Kunstenaars gezocht voor Amazing Amateurs in etalage

Aalsmeer – Afgelopen jaren bundelden Cultuurpunt Aalsmeer en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) hun krachten voor het gezamenlijke project ‘Amazing Amateurs in de etalage’. En met succes, want het project krijgt dit jaar een vervolg! In de maand september zal er weer de hele maand beeldende kunst van verschillende amateurkunstenaars te bewonderen zijn in diverse (winkel)etalages in het centrum van Aalsmeer. Een ieder die in de vrije tijd graag schildert, beeldhouwt, fotografeert of op een andere manier creatief bezig is, kan zich vanaf nu opgeven voor deze expositie.

Geef je op en win!

De één vindt het gewoon leuk om zo nu en dan naar buiten te treden met een hobby. Anderen nemen het weer een stuk serieuzer en zien het als een kans om voor het voetlicht te treden. De één schildert herinneringen of fotografeert en de ander hakt in steen tot het af is. Zeker is dat alle amateurkunstenaars met plezier en een zekere gedrevenheid al korter of langer met de ‘kunsten’ bezig zijn. Redenen om mee te doen aan Amazing Amateurs in de etalage kunnen dus heel divers zijn. Deelnemende kunstenaars zijn volledig vrij in keuze welke kunstwerken zij willen laten zien, zolang het kunstwerk maar niet groter is dan 70 bij 60 of 60 bij 70 centimeter. Bij sculpturen geldt een maximale hoogte van 70 centimeter. Iedere deelnemer mag maximaal twee werken aanleveren.

Gouden Penseel

Als deelnemend kunstenaar maak je twee keer kans om in de prijzen te vallen. Er is een Publieksprijs en een Vakjuryprijs. Het publiek mag gedurende de maand van zich laten horen en stemmen op het fraaiste kunstwerk. De maker van het kunstwerk met de meeste stemmen krijgt voor één jaar de Gouden Penseel. De vakjury gaat de ingebrachte kunstwerken beoordelen op basis van vier criteria: kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De vakjury heeft drie prijzen te vergeven. Aan het einde van de maand worden de winnaars bekendgemaakt.

De opening en sluiting zullen waarschijnlijk digitaal gebeuren in verband met Covid19. Hierover zullen de deelnemers in een later stadium geïnformeerd worden. Aanmelden, tot uiterlijk 15 augustus, kan door een mail te sturen naar: heleen@kunstencultuuraalsmeer.nl