Kinderburgemeester: “Over armoede praten is niet raar”

Aalsmeer –  Een dag voor de Internationale Dag van de Kinderen heeft kinderburgemeester Vera Keessen twee basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart bezocht om het bewustzijn over armoede onder kinderen te vergroten. Het bespreekbaar maken van armoede is vanaf haar aantreden een belangrijk speerpunt voor de huidige kinderburgemeester. 

“Het moet nooit raar zijn om over armoede te praten”, zegt Vera. “Juist als kinderen er met elkaar over kunnen praten, kun je elkaar helpen en ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen.” De kinderburgemeester heeft een folder laten maken met daarin initiatieven die het voor mensen met minder geld mogelijk maken om aan activiteiten mee te kunnen doen. 

Samenwerken

De Gemeente werkt samen met verschillende organisaties, zoals het Jeugdfonds Sport en Cultuur die ervoor zorgen dat kinderen kunnen sporten en deelnemen aan activiteiten, zelfs als daar thuis geen geld voor is. Koen Persoon van Stichting Anders Amstelland gaf op de scholen een inspirerend voorbeeld van hoe deze stichting een gezin in Aalsmeer heeft kunnen helpen.

“Belangrijke boodschap”

Volgens de gemeente brengt de kinderburgemeester een belangrijke boodschap. Iedereen moet zoveel mogelijk mee kunnen doen met sport, spel, kunst en cultuur. Het zou mooi zijn als het hebben van financiële problemen bespreekbaarder wordt en niet bedekt is met een gevoel van schaamte. Elkaar wijzen op beschikbare hulp wordt daarmee makkelijker. 

Foto: Kinderburgemeester Vera vraagt in de klas aandacht voor armoede. Foto: Gemeente Aalsmeer