Jubileumboek WVA voor burgemeester Nobel

Aalsmeer – Watersport Vereniging Aalsmeer vierde dit jaar haar 75 jarig-bestaan met tal van festiviteiten. Op 6 oktober vond de feestelijke afsluiting van het vaarseizoen plaats. Traditioneel ging de verenigingswimpel omlaag. Daarna ontving burgemeester Jeroen Nobel het eerste exemplaar van het jubileumboek. Dit boek heet Watersportvereniging Aalsmeer, 1943-2018, Parel aan de Poel, en geeft een inkijkje in de vereniging door de jaren heen. 

Burgemeester Nobel sprak zijn waardering uit voor de vele enthousiaste vrijwilligers bij de watersportvereniging en gaf hen een 3D-model van de Aalsmeerse watertoren. 

Actieve vereniging

Watersport vereniging Aalsmeer werd op 19 maart 1943 opgericht en is in haar 75-jarig bestaan uitgegroeid tot een grote, actieve vereniging met een prachtige haven, eigen parkeerterreinen, een grote botenkraan, clubhuis en jeugdhonk en veel nieuwe steigers.

De vereniging heeft inmiddels een leuke eigen vloot en organiseert tal van activiteiten op het water, zoals jeugdzeilen volgens het landelijk erkende CWO-systeem en zeilwedstrijden in samenwerking met Westeinder Zeilwedstrijden.