Jeugdwerk spaart voor naaimachines in Oeganda

Aalsmeer – Het ‘Open Hok’ van de Open Hof Kerk , waar de jongeren en kinderen samenkomen, blijft nog  gesloten wegens het coronavirus. Het jeugdwerk op afstand gaat echter gewoon door. Dat betekent dat er nog steeds gespaard wordt voor de naaimachines voor moeders in Oeganda. Zij kunnen als ze in het bezit zijn van een naaimachine een eigen atelier beginnen en zo geld verdienen voor hun gezin. 

De Stichting ‘Hart voor Kinderen’  helpt daarbij met de aanschaf van een naaimachine en met een opleiding tot naaister. Een naaimachine kost 200 euro. Er zijn al dertien naaimachines bij elkaar gespaard. 

Hoewel er geen actie gevoerd kan worden, bijvoorbeeld door een spelletjesmiddag met grabbelton of verkoop van zelfgemaakte kaarten en lampjes afgelopen najaar, wordt er door de kinderen thuis verder gespaard. 

En voor diegenen die geen spaarpotje thuis hebben, een bijdrage kan ook overgemaakt worden op: NL51 INGB 0009.1427.10 ten name van Jeugdwerk Open Hof Kerk onder vermelding van ‘Hart voor Kinderen’.