Intocht weer fantastisch kinderfeest

Uithoorn – Ondanks dat je nu en dan even wat paraplu’s te voorschijn zag komen, stond de hele kade in Uithoorn vol met kinderen en hun ouders of grootouders. Het hele oude dorp was volgestroomd om sinterklaas en zijn zwartepieten welkom te heten. Ieder jaar is het weer geweldig dat de goedheiligman als eerste naar Uithoorn komt en zonder tv-uitzending. Geen drukte met camera’s, geen beveiligingen: nee, gewoon een heerlijk kinderfeest en dat was het in Uithoorn. De sint kwam keurig op tijd aangevaren, met zijn zwartepieten en nam, zoals het hoort, alle tijd voor de kinderen.

Te voet liep hij, na verwelkomd te zijn door de burgemeester, via het Oude Dorp naar winkelcentrum Amstelplein. Ook daar werd hij vrolijk welkom geheten door honderden kinderen.

Na ruim een uur in het centrum te zijn gebleven ging de sint lunchen en even uitrusten, waarna hij weer een bezoek bracht aan winkelcentrum Zijdelwaard. Zaterdagavond was hij ook nog in De Kwakel. Het was weer geweldig en de kinderen hebben allen zichtbaar genoten.