Handbal BeNe League: ‘Dikke’ winst Aalsmeer!

Aalsmeer – In De Bloemhof speelde Heren 1 van Greenpark Aalsmeer in de BeNe League zaterdagavond 10 november tegen Volendam. Tijdens het vorige handbalseizoen waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Er werd dus door het vele publiek een spannende wedstrijd verwacht.

De eerste helft kregen zij dit zeker te zien, er werd over en weer gescoord. Overigens ook een harde wedstrijd met veel tijdstraffen voor de handballers van zowel Aalsmeer als Volendam. De rust gingen de teams in met 15-13 voorsprong voor Greenpark.

Het publiek kreeg vervolgens een hele andere tweede helft te zien met Aalsmeer flink aan de leiding. Onder aanvoering van Tim Bottinga en Robin Boomhouwer liep Greenpark steeds verder weg van Volendam en won uiteindelijk ‘dik’ met liefst 35-26.

Door deze winst behoud de ploeg van Bert Bouwer de derde positie in de BeNe League. Volendam is terug gezakt naar de zesde plaats. Op één staat Achilles (8-15), op twee Visé (8-14), drie Aalsmeer (8-11), vier Lions (8-9) en vijf Callant Tongeren (8-8).

Topscoorders voor Aalsmeer bij de wedstrijd tegen Volendam waren opnieuw Tim (7) en Robin (6), Samir en Vaidas (elk 5) en Rob (4).

Verlies voor Dames 1

Dames 1 van Greenpark ging zaterdagavond op bezoek bij Volendam. Het publiek, uit Volendam en meegekomen uit Aalsmeer, werd getrakteerd op een spannende eerste helft met een gelijk opgaande strijd. De rust werd ingegaan met 14-14 gelijk. Na de pauze zette Volendam direct een tandje bij en wist en groot aantal kansen te benutten. In de zevende minuut was er een stand van 18-15 en deze achterstand hebben de Greenpark meiden niet meer kunnen wegwerken. Er werd door Aalsmeer helaas verloren met 30-21.

Volgende week zondag 18 november wacht Dames 1 opnieuw een zware wedstrijd. Fit & Fun Voorwaarts komt op bezoek in De Bloemhof en dit team voert momenteel de ranglijst aan. Lukt het Greenpark Aalsmeer om te winnen van deze nummer een? Kom kijken en aanmoedigen. De wedstrijd in de sporthal aan de Hornweg begint om 13.15 uur.