Geraniummarkt en braderie in Centrum

Aalsmeer – Op zaterdag 11 mei, de dag voor Moederdag, is het weer tijd voor de jaarlijkse geraniummarkt op het Raadhuisplein en de braderie in de Zijdstraat. De geraniummarkt en de braderie duren van 9.00 tot 17.00 uur.

Geraniummarkt

De afdeling Aalsmeer van Groei & Bloei organiseert op het Raadhuisplein de geraniummarkt. Twintig kwekers en bedrijven bieden diverse producten van uitstekende kwaliteit aan voor de tuin. Uiteraard zijn er Geraniums te koop, maar er is ook een grote keuze aan andere eenjarige en vaste planten, siergrassen, knollen en diverse kruiden.

Zoals altijd is de Historische Tuin ook weer aanwezig met hun prachtige planten die ’s morgens al heel vroeg aangevoerd worden per praam. Bij de stand van de Groei & Bloei is een ruilmarkt voor teveel gezaaide planten en zijn kinderen van harte welkom bij kinderknutselclub ‘Pimp je vaasje’.

Bij goed weer verzorgt Aalsmeers Harmonie rond de klok van 13.00 uur een mini-concert vlakbij het beeld van Flora, de Romeinse godin van de lente en de bloemen, dat op een tien meter hoge sokkel staat voor het gemeentehuis.

Braderie en foodpleintje

In de Zijdstraat staan ongeveer 80 kramen waar naast winkeliers en marktlui natuurlijk ook verenigingen, goede doelen en andere non-profit organisaties hun producten aan de man/vrouw brengen.

Aan de voet van Korenmolen de Leeuw, vanwege de Nationale Molendagen de hele dag gratis toegankelijk voor bezoekers, komt een gezellig terras met lekkere hapjes en drankjes. De plaatselijke horeca is natuurlijk ook de hele dag geopend voor een drankje of een lekkere lunch.

Promotieteam

Het promotieteam van ondernemersfonds Meer Aalsmeer deelt gratis loten uit, waarmee een leuke prijs of een kortingsbon voor één van vele winkels in het centrum te winnen is.

Parkeren en Kika koeriers

Vanwege de verwachte drukte is parkeren in het centrum lastig. Woont u in Aalsmeer? Laat de auto dan maar thuis. De Kika Koeriers staan de hele dag klaar om voor een (gulle) gift uw aankopen per bakfiets thuis af te leveren. Alle opbrengsten van de Kika kraam komen ten goede aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Komt u met de boot? Dan kunt u aanmeren aan het Praamplein dat bereikbaar is vanaf de Ringvaart of aan de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer.
Voor meer informatie: www.meeraalsmeer.nl