Floyd en Julia winnen 1e baanloop op nieuwe atletiekbaan

Aalsmeer – Woensdagavond 11 september was bij Atletiekvereniging Aalsmeer de eerste baanloop op de geheel vernieuwde atletiekbaan, tevens de eerste baanloop gesponsord door de nieuwe sponsor Waterdrinker.

71 deelnemers en hun publiek hadden de regen getrotseerd en gelukkig werd het rond half 8 droog! Het startschot werd gelost door Henrike van Zijverden (HRM Waterdrinker). De hoofdafstand van 5 kilometer werd gewonnen door Floyd van Klink in een prachtige tijd van 16:12. Bij de dames won Julia Hoekstra in 23:27.

Er werden ook baanrecords gelopen op de 1 en 3 kilometer: de 3 kilometer werd gewonnen door AVA-atleet Wessel Heil in 10:08. Bij de dames staat het baanrecord nu op naam van Jacqueline Edixhoven, zij finishte in 14:31.

Bij de 1 kilometer gingen beide baanrecords naar AVA-atleten; Milan Biesheuvel finishte als eerste in 3:06, op de hielen gezeten door atlete Gwen Alewijnse (3:14). Na afloop was er voor iedere deelnemers een mooi plantje, beschikbaar gesteld door Waterdrinker Aalsmeer, de sponsor van de baanloop.

De AVA Waterdrinker baanloop vindt iedere tweede woensdagavond van de maand plaats op de atletiekbaan in de Sportlaan. Ben jij er de volgende keer (9 oktober) ook bij om je snelheid of conditie te testen?

Onderschrift bij foto: Henrike van Zijverden (HRM Waterdrinker) lost het startschot.