Fête de La Nature ook in Heimanshof

Hoofddorp – Op veel plaatsen in Nederland wordt  in navolging van Frankrijk op 26 en 27 mei dit jaar weer het Fête de la Nature gevierd: met rondleidingen, maaltijden en feesten in de natuur als deze in dit jaargetijde op z’n mooist is.

Pizza’s bakken

Natuurlijk wordt dit feest ook op De Heimanshof in Hoofddorp, waar het elke dag van jaar feest in de natuur is, meegevierd. Er is van alles te zien en te beleven in de kruidentuin, op de akkers, bij de bijen (die in deze tijd van het jaar wel eens willen gaan zwermen), in de onderwaterontdekwereld (met 30 vissen-, kreeften-, en amfibieënsoorten uit de Haarlemmermeer), in de tropische en woestijn kas en in de natuurspeelplaats.Ter gelegenheid van het  Fête de la Nature gaat ook de leemoven aan om met kinderen vanuit schoven graan samen pizza’s te bakken. En er zijn rondleidingen ‘eten uit de natuur’ en ‘raak je angst en vooroordelen over insecten kwijt’. En optimale verzorging door de gastvouwen en – heren onder de bezielende leiding van Bep Spreeuw(foto)

Meer dan 1.000 kruiden

De Heimanshof is een wilde plantentuin die bestaat sinds 1975. Inmiddels is deze tuin circa 2 hectare groot. Het ecologisch beheer over 43 jaar heeft een tuin opgeleverd, waar bijna alle landschapjes en biotopen van Nederland zijn te bewonderen en waar meer dan 1.000 kruiden en houtige gewassen groeien die weer de basis zijn van een onvoorstelbare rijkdom aan insecten, amfibieën, vissen, vogels, zoogdiertjes, slakken, en meer. Jaarlijks genieten circa 18.000 bezoekers en fotografen van deze rijkdom. Kijk voor meer informatie en het actuele programma op www.deheimanshof.nl.

De toegang is gratis. De openingstijden op beide dagen zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Wieger Bruinlaan 1-7 in Hoofddorp. Op werkdagen  is de tuin altijd open en tussen 15 april en 1 oktober is de tuin ook op zaterdag- en zondagmiddag te bezoeken. Er is dan speciale aandacht voor (groot)ouders met kinderen om te spelen in de struintuin en om spelend de heemtuin te verkennen

Foto: Gastvrouw Bep Speeuw verwelkomt iedere bezoeker.