EK-voetbalspel: Elf juiste scores voor Oranje

Aalsmeer – Het Nederlandse elftal heeft de eerste EK-voetbal wedstrijd gewonnen. Het was even spannend, want tegenstander Polen kwam als eerste tot scoren, maar Oranje kwam terug, wist de stand gelijk te maken en de ‘vers’ in het veld gekomen Wout Weghorst liet heel Nederland juichen. 

De eindstand van 2-1 hadden elf van de totaal vijfendertig deelnemende ondernemers aan het EK spel in de Meerbode goed. Zij voorspelden dat Oranje de eerste EK-wedstrijd met een kleine overmacht zou gaan winnen. Door na de volgende ronde zijn De Oude Veiling, Sparnaaij Juweliers, Fotowinkel Aalsmeer, Van der Schilden Lingerie, Siphra’s Studio, Fietsplezier Waning, Eyecare Ed Kriek Optiek, Stage Music Service, de organisatie van de Aalsmeere Zomeravond, Hulleman en Wittebol Wijn. 

Aanstaande vrijdag 21 juni speelt het Nederlandse elftal de tweede wedstrijd. Tegenstander is Frankrijk en er wordt door de elf ondernemers niet echt gerekend op winst. De meesten denken dat Frankrijk met 2-1 gaat winnen, een enkeling gelooft dat het eindsignaal klinkt bij 1-1 en één ondernemer denkt dat Nederland een ruime 3-1 zege boekt. De wedstrijd begint om 21.00 uur. 

De derde poulewedstrijd is op dinsdag 25 juni en dan staan Oostenrijk en Oranje tegenover elkaar. Daar waar Frankrijk door de ondernemers als sterk wordt verwacht, lijkt een overwinning op Oostenrijk wel mogelijk, gaat volgens het merendeel met gemak, in ieder geval winst met twee doelpunten meer. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur. 

Foto: Oranje vlaggetjes in de Marktstraat. Foto: redactie