EK kwalificatie poging Oceanus Triathlon Team

Aalsmeer – Het Oceanus Triathlon Team Aalsmeer heeft dinsdagmorgen 11 augustus een poging ondernomen voor kwalificatie EK Mixed Team Relay voor verenigingsteams.

Vanwege de huidige protocollen moesten de teams zelf hun kwalificatie organiseren. De estafette kwalificatie, in het bijzijn van NTB Official Jan Scholten, bestond uit 4 x 300 meter zwemmen en binnen 90 minuten 4 x 1600 meter lopen op een atletiekbaan.

Voor het eerst dit jaar stonden de vier eredivisie atleten gezamenlijk aan de start. Kim Groeneveld, Davy Heijsteeg, Maaike Vooren en Ian Pennekamp kwamen uit namens de opleidingsvereniging en gaven werkelijk alles bij de tropische temperaturen. Onder leiding van de teamcoaches Ronald Stolk, John Heysteeg en Hans Groeneveld hebben deze toppers een geweldig resultaat neergezet. De beste twee senioren teams worden door de NTB aangewezen voor deelname aan het EK in Portugal. 

Het blijft nog even spannend aangezien komende week de landelijke uitslag bekend zal worden gemaakt. Het Oceanus Triathlon Team heeft goede hoop op kwalificatie voor het EK.

Ben je na het lezen enthousiast geworden en denk je dat wil ik ook? Kijk dan snel op www.komzwemmenbijoceanus.nl en meld je aan voor twee gratis proeflessen.