Eenzijdig ongeval: wielrenner overleden

Aalsmeer – Even over twee uur vrijdagmiddag 15 mei heeft op de Bachlaan een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een wielrenner is ten val gekomen en raakte zwaar gewond.

De politie, ambulancedienst en de brandweer zijn ter plaatse gegaan. Ook de traumaheli is ingezet om hulp te verlenen. De wielrenner is over de kop geslagen en op z’n hoofd gevallen. De snel ingezette reanimatie heeft helaas niet mogen baten. Ondanks alle zorgen is de wielrenner, een 70-jarige man uit Amstelveen, aan zijn verwondingen overleden.

De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht. Mogelijk is een kuil in het wegdek de oorzaak. De politie is op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Wie meer informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

De wielrenner fietste vanaf de Kudelstaartseweg over de Bachlaan in de richting van de Mozartlaan. Het slachtoffer droeg een zwarte helm. Sinds het ongeval is het fietspad op de dijk van de Bachlaan afgesloten met hekken.

Foto’s: Marco Carels