Digitale expositie 13 Amazing Amateurs

Aalsmeer – Zondagmiddag 17 mei is een bijzondere tentoonstelling geopend. Niet zoals gebruikelijk in het Oude Raadhuis, maar online. De digitale expositie Amazing Amateurs met het thema Vrijheid van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer geeft amateurkunstenaars een nieuw podium.

Dertien Amazing Amateurs uit Aalsmeer leverden hun werk in: Agnes van der Wal-Baselier,  Ali Tromp, Anja van Leeuwen, Anneke Kempkes-Verweij, Erika Hiemstra, Gijsje Woelders, Gerard Zelen, Henk Vos, Hermano Albers,  Jan Dreschler, Nels de Vries, Willy van Loon en Bernadette Maas.

De werken variëren van zo vrij als een vogeltje in de lucht, vrijheid in kleur en beweging van mens en natuur, tot een eerbetoon aan hen die hun leven gaven voor onze vrijheid. 

Stichting KCA zette de kunstwerken op muziek van de Aalsmeerse Saskia Veenswijk en Nina Lynn Woerden en voegde gedichten toe van dorpsdichter Jan Daalman en de voormalige dorpsdichter Marcel Harting. Het geheel is een prachtige digitale tentoonstelling geworden die online te vinden is op de website van KCA: www.skca.nl.

Muziek, cabaret en poëzie

Overigens kunnen liefhebbers op de website van KCA ook digitaal van jazz, klassieke muziek, cabaret, poëzie en kleinkunst genieten. 

Foto: Tekening ‘Vrijheid’, gemaakt door Elsbeth Gorter.