Dag van je Leven ‘bevrijdingspop’

Aalsmeer – Helaas heeft Stichting Dag van je Leven moeten besluiten haar jaarlijkse botendag, die voor 20 juni gepland stond, te annuleren. En de verwachting is ook dat de feestdag, die in september altijd in de feesttent op het Praamplein georganiseerd wordt, niet door kan gaan. Dat zijn geen leuke berichten voor de vele mensen met een verstandelijke beperking die in deze regio wonen.

Om ze een hart onder de riem te steken heeft het bestuur, samen met Stichting Ons Tweede Thuis, bedacht ze op 5 mei te laten genieten van muziek. Het wordt als het ware een soort bevrijdingspop, maar dan bij de eigen woningen. 

5 mei
Stichting Dag van je Leven gaat, in samenwerking met OTT (Ons Tweede Thuis), op veertig voorzieningen waar meer dan 1000 cliënten wonen, een activiteit organiseren. Dat kan een zanger/zangeres zijn of ander entertainment. Uiteraard op veilige afstand, bijvoorbeeld in de tuin van de voorziening of gewoon op straat. 

De begeleiders hebben nu ook niet de extra steun van vrijwilligers, dus het is zeker ook voor hen een gezellig momentje. Het maakt het ook nog eens extra zwaar omdat vele cliënten niets begrijpen van de crisis waar wij allemaal in zitten.

Muziek en taart
Met hulp van sponsors en medewerking van de artiesten zelf, komen er optredens van onder andere Danny Terp, René Eshuijs, Zingende DJ Dennis, Pumpin Piano’s, Sabrine Hallewas en het Meezingteam. Zij en nog ander entertainment gaan langs de locaties van Amsterdam tot Uithoorn en De Kwakel en van Hoofddorp tot Amstelveen en Aalsmeer. 

Bij een aantal locaties komt geen muziek door de kwetsbaarheid en het niveau van de bewoners. Maar daar zorgt Dag van je Leven voor lekkere taart. Ook worden er poffertjes gegeten op sommige locaties. 

Stichting Dag van je Leven had begin april al een klein voorproefje georganiseerd bij een paar locaties. Zanger René Eshuijs trad toen op bij een aantal Ons Tweede Thuis-locaties. Door dit succes pakken ze dit voor Bevrijdingsdag nog groter aan.