Chiemeze Ugoanyanwu nieuwe kinderburgemeester

Aalsmeer – Uit 16 kandidaten die graag kinderburgemeester van Aalsmeer wilden worden, is Chiemeze Ugoanyanwu van OBS De Zuidooster gekozen. Hij is 10 jaar en zit komend schooljaar in groep 8. Chiemeze is de tiende kinderburgemeester van Aalsmeer. Eén van zijn belangrijke punten wordt schonere buurten en wijken. 

Alle kandidaten presenteerden zich met hun plannen voor een jury bestaande uit burgemeester Gido Oude Kotte, de huidige kinderburgemeester Vera Keessen, Manon Zwart jongerenwerker van gro-up Buurtwerk en een communicatieadviseur van de gemeente. In de raadzaal werden ze op hun voorzitterskwaliteiten beoordeeld door gemeenteraadsleden Chrisje Simon (VVD) en Sybrand de Vries (D66).  

Allemaal winnaars

Alhoewel er maar één kinderburgemeester is gekozen, vindt burgemeester Oude Kotte iedere kandidaat een winnaar. “Iedereen die zich hier heeft gepresenteerd, heeft in elk geval zichzelf overwonnen”, zei de burgemeester in overvolle raadzaal. “Want ga er maar aanstaan: je zit tegenover vier mensen die je aankijken als jij jouw verhaal gaat vertellen. Dan moet je al sterk in je schoenen staan en dat deden jullie allemaal. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s die hier aanwezig zijn, wees alsjeblieft heel erg trots op wat ze hier hebben laten zien”. 

Keten komt later

Hoewel nu bekend is gemaakt dat Chiemeze de nieuwe kinderburgemeester is, is Vera nog in functie tot de raadsvergadering van donderdag 11 juli. Dan wordt Chiemeze officieel benoemd en krijgt hij van Vera de keten omgehangen die hoort bij de functie van kinderburgemeester. Alle overige kandidaten zijn lid geworden van de kinderraad.  

Foto: De kandidaten voor het kinderburgemeesterschap met winnaar Chiemeze (met bloemen) en burgemeester Gido Oude Kotte. Foto: Gemeente Aalsmeer