deen doneert aan pink ribbon

Cheque van 65.000 euro voor Pink Ribbon

Streek – De hele maand oktober (borstkankermaand) verkocht Deen roze boeketten bloemen in de winkel en in de webwinkel. Van ieder verkocht boeket doneert Deen 2,50 euro aan Pink Ribbon. Op deze manier hebben de klanten van Deen dit jaar een mooi bedrag van 20.610 euro opgehaald. Op 19 november overhandigde Joost Deen de cheque aan Willemijn van den Berg, relatiemanager van Pink Ribbon.

Eén op de zeven

In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen borstkanker. Een heftig gegeven waarbij je toch vaak aan een ander denkt. Zoals een moeder, een vriendin of een collega met borstkanker. Met een statistiek van één op de zeven komt de ziekte wel erg dichtbij. Sterker nog, het kan iedereen overkomen. Mede dankzij de verkoop van de speciale Pink Ribbon boeketten bij Deen worden wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker gefinancierd. Daarmee komt Pink Ribbon weer een stapje dichterbij haar doel: een beter en langer leven voor de (ex)borstkankerpatiënt. 

Boeken en boeketten

Deen organiseerde in 2011 voor het eerst een spaarcampagne voor Pink Ribbon. Door de verkoop van mooie kookboeken heeft Deen toen, samen met haar klanten, een mooie cheque met een bedrag van maar liefst 80.000 euro mogen overhandigen. De afgelopen drie jaar zijn er door Deen iedere oktobermaand speciale Pink Ribbon boeketten verkocht. 

Samen met haar klanten heeft Deen met de jaarlijkse bloemenactie inmiddels zo’n 65.000  euro kunnen doneren aan borstkankeronderzoek. Meer informatie op deen.nl en pinkribbon.nl.