Burgemeester, wethouder en raad op bedrijfsbezoek

Aalsmeer – Donderdag 23 mei brachten burgemeester Gido Oude Kotte, wethouder Sven Spaargaren en raadsleden Sybrand de Vries en Marjon Geisler samen met Bob IJpelaar en Kirsten Verhoef van het bestuur van Nieuw Ondernemend Aalsmeer een bezoek aan FreshPortal. Het bedrijf is begin dit jaar verhuisd naar Aalsmeer en richt zich op toekomstbestendige software voor automatisering en digitalisering van de sierteelt. Goede reden om langs te gaan en te horen waarom zij voor Aalsmeer hebben gekozen.

Presentatie en rondleiding

De bezoekers werden ontvangen door vader en zoon Robin en Joep Jongkind in het geheel vernieuwde bedrijfspand aan de Zwarteweg 88 en kregen een presentatie en rondleiding door het bedrijf. De presentatie werd op een unieke manier geopend door Rosa, een AI-gestuurde presentatrice die de wereldwijde softwareoplossingen van FreshPortal in alle talen kan toelichten. Dit innovatieve gebruik van AI weerspiegelt de vooruitstrevende visie van FreshPortal op de sierteeltsector. Het bedrijf is gestart in 2011 en ontwikkelt Cloud-native softwareoplossingen die de efficiëntie in de sierteeltsector verhogen en deze wereldwijd verbinden. Met een indrukwekkend scala van 220 modules bedient FreshPortal inmiddels meer dan 500 klanten in 10 landen, wat hen een van de grootste softwareleverancier in de sierteeltsector maakt.

Goed bereikbaar

“Wij gebruiken AI niet alleen voor onze presentaties maar ook bijvoorbeeld om de CO2 footprint inzichtelijk te maken voor bedrijven. Wij maken wat de klant nodig heeft”, vertelt Robin Jongkind. “We zijn erg blij met onze nieuwe locatie dicht bij de sierteelt en naast het busstation. Dit laatste helpt ons om gemakkelijker personeel te vinden omdat ze ons bedrijf goed kunnen bereiken.” 

NOA, en het college van de gemeente Aalsmeer houden regelmatig bedrijfsbezoeken om contact te houden met de lokale bedrijven en te weten wat er leeft. Meer informatie over dit bedrijf is te vinden op: https://www.freshportal.com/nl/