Brandjes blussen bij Brandweer Rijsenhout

Rijsenhout – De Brandweer van Rijsenhout organiseerde afgelopen zaterdag 8 juni een open dag op het parkeerterrein bij het Konnetlaantje. De open dag trok veel bezoekers van diverse leeftijden, maar vooral de jeugd was nieuwsgierig op het spektakel afgekomen. 

En de jongens en meisjes werden ‘aan het werk’ gezet: Brandje blussen en onder andere fietsen open knippen, maar ook mocht plaatsgenomen worden in de brandweervoertuigen en voor groot en klein werden demonstraties en tips gegeven voor het brandveilig maken en houden van woningen. De brandweer liet zien wat er gebeurt als een gasfles ontploft en wat te doen als de vlam in de pan slaat. 

Het was een mooie en leerzame dag, maar de Brandweer van Rijsenhout hoopt vooral buurtbewoners ‘warm’ gemaakt te hebben om het vrijwillige korps te komen versterken. In ieder geval stond de Brandweer deze dag volop in de schijnwerpers en  hebben de bezoekers vast meer respect en bewondering gekregen voor alle brandweerlieden die zich dagelijks voor de volle honderd procent inzetten voor een veilig(er) Rijsenhout.

Foto’s: www.kicksfotos.nl