Bovenbouw geplaatst op Aardbeienbrug

Aalsmeer – Een lange file tot ver op de Van Cleeffkade vanmorgen, maandag 6 juli, en dat terwijl de vakantie is begonnen. De rij wachtenden had te maken met de ‘laatste loodjes’ voor de Aardbeienbrug op de Uiterweg.

De bovenbouw is geplaatst op het brugdek en deze klus verliep niet geheel volgens planning. Gehoopt werd natuurlijk dat de bovenbouw direct op z’n plaats gehesen kon worden, maar er moest ter plaatse toch het een en ander aangepast worden. Het weer werkte ook niet, door de harde wind waren vele handen nodig om de bovenbouw op de juiste plek te houden.

Nu de replica bovenbouw eerder dan gedacht staat te stralen op de Uiterweg, heeft de uitvoerder besloten om de laatste toplagen op het asfalt niet in de avond en nacht van woensdag op donderdag aan te brengen, maar deze werkzaamheden zijn naar voren gehaald en vinden nu vanavond (6 juli) en dinsdag 7 juli plaats.

Bewoners en gebruikers van de Uiterweg dienen er rekening mee te houden dat doorgaand verkeer beide avonden niet mogelijk is tussen 21.00 en 06.00 uur. Aan nood- en hulpdiensten wordt uiteraard wel doorgang verleend.

Foto: Nels de Vries