Bouw lift naast het gemeentehuis vordert

Aalsmeer – Vorig jaar in de derde week van oktober is gestart met de renovatie en verduurzaming van het gemeentehuis. Een jaar zouden naar verwachting de werkzaamheden duren en deze planning lijkt gehaald te worden.

De werkzaamheden hebben voor het grootste deel binnen plaatsgevonden, maar aan de buitenkant van het monumentale pand zijn eveneens veranderingen zichtbaar. Het carillon is weggeweest voor renovatie, maar de meest opvallendste aanpassing is toch wel de bouw van de lift aan de zijkant van het gemeentehuis bij de Van Cleeffkade.

Gekozen is voor een glazen liftschaft en deze aanvulling past prima bij het ontwerp van architect Berghoef. Als de lift in gebruik kan worden gesteld, wordt de liftcabine bij de trap voor het gemeentehuis verwijderd en gaat de gedenksteen weer tegen de gevel aan geplaatst worden.

Uitgangspunten bij de verbouwing waren: Renoveren, verduurzamen, betere toegankelijkheid en behoud en versterking van de monumentale waarde. Een groot deel van de werkzaamheden bestonden overigens uit het wegwerken van achterstallig onderhoud. De renovatie heeft er zeker toe bijgedragen dat dit monument behouden blijft voor de toekomst. Aalsmeer heeft (bijna) weer een gemeentehuis om trots op te zijn!