Veel bekeuringen voor ‘snelle’ bestuurders

Aalsmeer – Op vrijdagmiddag 2 maart heeft de politie Aalsmeer en Uithoorn in samenwerking met het verkeershavingsteam diverse controles gehouden in beide gemeenten.

Het handhavingsteam heeft zich hoofdzakelijk bezig gehouden met snelheidscontroles. Hierbij is gebruik gemaakt van de radar. Het basisteam richtte zich op allerlei overtredingen in het verkeer, waaronder rijden door rood licht.

Er is een recordaantal van 500 aan bekeuringen uitgeschreven. De meesten hiervan, 469 in totaal, zijn gegeven aan bestuurders voor het overtreden van de maximumsnelheid.

Alcoholcontrole

In de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart is opnieuw op diverse plekken binnen Aalsmeer en Uithoorn gecontroleerd op snelheid en rood licht en diverse automobilisten hebben moeten deelnemen aan een alcoholtest.

Er is een rijbewijs ingevorderd vanwege rijden onder invloed van alcohol, er zijn drie proces-verbalen opgemaakt voor het negeren van het rode verkeerslicht en drie bestuurders zijn op de bon geslingerd vanwege het overtredingen van de maximumsnelheid met in een enkel geval meer dan 30 kilometer!