Badeendenrace in Aalsmeer voor de kinderboerderij

Aalsmeer – Op zaterdag 29 juni organiseert Lionsclub Aalsmeer de eerste Aalsmeerse Badeendenrace in de vijver van het Hornmeerpark, nabij kinderboerderij Boerenvreugd.

Er worden deze dag om 14.30 uur totaal 3000 genummerde badeenden in het water gezet en aan de brandweer wordt gevraagd om met een brandslang stroming te maken. Zo dobberen de badeenden richting de finish. De badeenden die als eerste binnen komen hebben gewonnen en worden getrakteerd op mooie prijzen.

Met de opbrengst van deze gezellige en spannende eendenrace wil de Lionsclub geld ophalen voor het goede doel: kinderboerderij Boerenvreugd. Momenteel wordt hier een nieuw verblijf gebouwd voor het pluimvee. De Lionsclub hoopt met de opbrengst een bijdrage te kunnen leveren aan het inrichten van een educatieve ruimte waar kinderen kunnen leren over kippen, eenden en ander pluimvee.

De race zal kort maar spannend zijn en de tewaterlating gebeurt onder begeleiding van een spreekstalmeester. Voor de race kunnen badeendjes geadopteerd worden. De eendjes kosten 3 euro per stuk, wie vier eendjes wil laten meedoen met de race betaalt 10 euro. Doet u/jij ook mee? Kijk voor meer informatie op www.eendenraceaalsmeer.nl