Atletiek: Scherpe tijden bij baanloop AVA

Aalsmeer – Bij de AVA Waterdrinker baanloop op woensdagavond 8 juli zijn zeer scherpe tijden gelopen. Vanwege de verwachte hoge opkomst, werd de baanloop in twee heats verlopen. In de eerste heat, met een selecte groep snelle atleten, waren de ogen vooral gericht op de sinds kort AVA-atleet Bas Stigter die met behulp van een haas een persoonlijk record en een nieuw baanrecord op zijn ‘thuisbaan’ wilde lopen.

De Kudelstaarter slaagde met vlag en wimpel, want bleef onder goede omstandigheden – 16 graden en bijna geen wind – met 14:51.2 ruim onder de beoogde 15 minuten. Met dank aan tempomaker Jeroen Kramer, die 3 kilometer hoog tempo (20 kilometer) lopen wel genoeg vond en met zijn tijd van 8:59.1 ook een dik nieuw baanrecord vestigde. Tomas Hendrickx, afgereisd uit België, werd op de 3 kilometer op 1 seconde tweede.

Na de snelle heat met 19 deelnemers, startte een grote groep met 37 deelnemers aan hun 1, 3 of 5 kilometer en opnieuw werden meerdere persoonlijke records gelopen. De volledige uitslag en alle rondetijden zijn te vinden op www.avaalsmeer.nl

De volgende AVA Waterdrinker Baanloop is op woensdagavond 12 augustus op de atletiekbaan aan de Sportlaan. Aanvang eerste heat om 19.40 uur, tweede heat start om 20.00 uur. Inschrijving op de avond zelf.