Amb8route op tweede Pinksterdag

Kudelstaart – Prachtige lentedagen! Lammetjes in de wei, bloemen in de bermen; tijd voor een mooie fiets- of wandeltocht. En dan ook nog met de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan lokale ambachtslieden! Maandag 10 juni, op tweede Pinksterdag, kan een bezoek gebracht worden bij ambachtelijke plekjes in Kudelstaart en omgeving. Acht lokale ambachtslieden stellen deze dag hun deuren en werkplaatsen open voor publiek. Een kijkje in de keuken van de palingroker, de zeepmaker, de beeldhouwer, de kaasmaker, de bloembollenkweker, de pottenbakker en meer.

Extra ambachten

Op veel lokaties zijn bijzondere extra ambachten te bewonderen. Bij het zeepatelier zijn bijzondere foto’s te bekijken, bij de pottenbakker is een heuse smid aan het werk. Bij de theetuin worden bijzondere beelden gemaakt. Op het Beeldeneiland wordt portretkunst getoond; je kan model komen zitten of zelf een poging wagen. Bijzondere wijn van Kwakelse druiven kan je proeven bij kwekerij Schokman en bij de bloembollenkweker staan de dahlia’s in bloei en is een houten meubelmaker aan het werk. Bij café Op de Hoek zijn bierbrouwers bezig en bij visser Rekelhof zijn wel heel bijzondere vangsten te zien. Een extra locatie tijdens deze open dag is het quilt atelier op jaagpad 18b!

Omgeving ontdekken

Van 10.00 tot 17.00 uur zijn de verschillende werkplaatsen en ateliers open voor bezoek (beeldeneiland tot 16.00 uur). De Amb8route bestaat uit een fietsroute langs alle deelnemers en voert door het dorp Kudelstaart, langs de Westeinder en de Drecht via het Jaagpad aan de Amstel weer naar Kudelstaart. Zo ontdek je de omgeving per fiets en bezoek je bijzondere locaties. Je kan natuurlijk ook een deel van de route bezoeken. De route kan bij alle ambachtslieden gestart worden en voert langs acht ambachtelijk plekken en een aantal horeca plekken. De volgende locaties doen mee aan de route: Visserijbedrijf Rekelhof, Pottenbakkerij ‘Patch of Heaven’, weef atelier ‘Achter het Schapenhek’, kwekerij Schockman, meubelatelier Cin in Wonen, beeldeneiland/ atelier Femke Kempkes, kwekerij Bollenkwekerij Koster en natuurlijk zeepatelier Uzepia. Op de route zijn drie horeca punten; theetuin [H]eerlijk! langs het jaagpad en café Op De Hoek en restaurant Oevers in het centrum van Kudelstaart. 

Fietsroute

Er is een prachtige fietsroute uitgezet langs alle ambachtslieden van ongeveer 15 kilometer. De routekaart is te koop bij alle deelnemende locaties, restaurant Oevers en café Op de Hoek in Kudelstaart voor 3,50 euro. De routekaart bevat behalve de plattegrond en de contact gegevens van de deelnemers informatie over de omgeving en interessante kortingsbonnen. De routekaart is geldig voor 2 personen en kinderen fietsen gratis mee! De extra ambachten worden op een speciaal inlegvel bij de routekaart gevoegd. 

Ambachtelijke ondernemers

De Amb8route is een initiatief van lokale ambachtelijke ondernemers. Doel is mensen van dichtbij en veraf kennis te laten maken met de unieke lokale ambachten en de bijzondere natuur en infrastructuur van de poldergebieden in de regio. De fietsroute is ook buiten deze open dag te maken, op de routekaart staan de openingstijden per lokatie aangegeven. Uniek is deze dag dat alle deelnemers aan de Amb8route hun werkplekken tegelijk open stellen! Kijk ook op www.amb8route.nl of op facebook