Afsluiting straten Centrum voor Bandjesavond

Aalsmeer – Zaterdag 29 juni wordt een oude traditie in ere hersteld: Bandjesavond ‘oude stijl’ vindt plaats in de straten van Aalsmeer Centrum. De avond start om 20.00 uur en om 01.00 uur gaat de muziek uit. Er zijn zes verschillende podia met live optredens. De podia zijn te vinden in de Dorpsstraat (Wapen van Aalsmeer), Marktstraat (Restaurant De Oude Veiling), Zijdstraat (De Praam), Weteringstraat (Café Joppe), Punterstraat (Café De Gouwetéén) en op het Molenplein (Legends en De Jonge Heertjes). Dat betekent dat genoemde straten zijn afgesloten voor alle verkeer.

Zaterdag 15.00 t/m zondag 2.00 uur wegafsluiting

De Weteringstraat (tussen Marktstraat en Zijdstraat), Punterstraat, Schoolstraat, Dorpsstraat (tussen Zijdstraat en Schoolstraat), Zijdstraat en Marktstraat worden zaterdag 29 juni vanaf 15.00 tot zondag 30 juni 02.00 uur afgesloten voor auto’s. De Gedempte Sloot gaat ook dicht voor doorgaand verkeer (uitgezonderd bewoners). Er staan verkeersregelaars. Inwoners en bezoekers van het centrum worden verzocht hun auto elders te parkeren. Deze maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid van zowel de bewoners als de bezoekers te waarborgen en om schade aan privé-voertuigen te voorkomen. 

Tijdens de optredens kunnen bezoekers bij de verschillende verkooppunten terecht voor drankjes en op diverse plekken zijn lekkere snacks verkrijgbaar. Het is niet toegestaan eigen drank en glaswerk naar het evenement mee te nemen. Naast de toiletten bij de verschillende horecazaken zijn er uiteraard ook extra toiletten in de nabijheid van de verschillende podia. De beveiliging zal streng optreden tegen wildplassen. De EHBO-tent bevindt zich in de Weteringstraat. De organisatie raadt aan om zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen, dit in verband met de beperkt beschikbare parkeergelegenheid.

Foto aangeleverd door Meer Aalsmeer.