Aalsmeer helpt kinderen in Honduras

Aalsmeer – Inwoners van Aalsmeer helpen kinderen in Honduras die soms dagelijks letterlijk onder vuur liggen. Met een bewonderenswaardig optimisme worden de kinderen in San Pedra Sula, ondanks de gevaren, naar de naschoolse opvang gebracht. Ouders en de begeleiders van Acem-MAMA trotseren de gevaren.

Zo  worden de kinderen toch geholpen bij het huiswerk  en de ouders leren de moderne aanpak van hygiëne, voedselbereiding en basiscultuur.  De hulpformule is zo’n succes dat de Acem-MAMA werkt aan een tweede vestiging in een andere arme wijk van San Pedra Sula.

Dit alles is mede mogelijk door de opbrengst van de bazaar van de Doopsgezinde Gemeente, die volgende week zaterdag 17 november plaatsvindt, en de verdubbeling van dit  geldbedrag door de OSA (Ontwikkelingsamenwerking Aalsmeer). Waarschijnlijk kan 5.000 euro worden bijgedragen.

Zo kunnen inwoners samen de kinderen en ouders helpen die, in één van de gevaarlijkste steden van Honduras,  hun kinderen gezond en geschoold groot willen brengen; dit ondanks de chaotisch gevaarlijke omgeving maar mede dankzij het door Aalsmeer gesteunde optimisme!