6-Uurs zeilrace op Westeinderplas

Aalsmeer – Na het succes van de 2023 editie, organiseert Watersport Vereniging Schiphol dit jaar opnieuw een 6-uurs zeilrace op de Westeinderplas. Op zaterdag 8 juni om 10.00 uur zal het startschot klinken voor wederom een ongetwijfeld mooie editie. Tussen 10.00 en 16.00 uur moet een zo groot mogelijke afstand worden afgelegd op de Grote Poel, over een tevoren uitgelegde en bekendgemaakte wedstrijdbaan.

Deelname is open voor alle zeilboten en er wordt gerekend met het SW-handicapsysteem. Afhankelijk van het aantal deelnemers, en de samenstelling van de wedstrijdvloot, wordt er in één of meer klassen gezeild. Het deelnemersveld van vorig jaar onderschrijft dat de 6-uurs interessant is voor iedereen! Zo varieerde het veld van een Spanker tot een Lemsteraak en van een RS feva tot een International 806. Ook de jeugd is weer van harte welkom om deel te nemen.

De aanmelding voor de start sluit op 1 juni. Wel zin om te zeilen, maar geen boot om mee te varen? Geen probleem, want wanneer u zich inschrijft op de reservelijst bent u zichtbaar voor zeilers die nog wat extra bemanning kunnen gebruiken. Dankzij verschillende sponsoren zullen er mooie prijzen te winnen zijn! Na afloop van de wedstrijd is er een barbecue rond ’t Kombuis en vindt de prijsuitreiking plaats. Aanmelden voor de wedstrijd en/of de barbecue kan via: www.wvschiphol.nl/6uurs-westeinder

Foto: 6-Uurs zeilrace op Westeinder in 2022. Foto: aangeleverd