4e Urban arts project op basisscholen

Aalsmeer – Aankomende week zijn er weer harde beats te horen en stijlvolle graffiti tekeningen te zien, die ontstaan op een aantal Aalsmeerse basisscholen. Voor het vierde jaar organiseert Cultuurpunt Aalsmeer namelijk het Urban arts project. Dit jaar is het de beurt aan de Brug, de Wegwijzer en OBS Samen Een. Tijdens dit project maken de leerlingen van groep 7 kennis met een aantal culturele disciplines die zijn ontstaan vanuit de straatcultuur.

Workshops rap, graffiti en DJ

De leerlingen krijgen rapper ‘Snelle’ op bezoek. Deze bekende rapper zal de leerlingen de fijne kneepjes van het tekstschrijven en het ritmisch rappen bijbrengen. Ook gaan de leerlingen aan de slag met graffiti. Onder leiding van graffiti-artiest Sander Bosman uit Kudelstaart ontwerpen de leerlingen hun eigen naampiece. En als klap op de vuurpijl komen de DJ’s van Master Productions een feestje bouwen tijdens de workshop DJ. Samen met de leerlingen gaan zij bekende housetracks ontleden en leren hoe je een nummer als een professionele DJ mixt.

Na afloop van de drie workshops kunnen de leerlingen zich gratis inschrijven bij Cultuurpunt Aalsmeer voor een vervolgles van één van de docenten. Zij krijgen dan een extra lange les lessen op locatie, waarin ze de verdieping opzoeken.